Gólyára várva
Párkapcsolaterősítő és önismereti csoport indul a SZÉNA Egyesület szervezésében
 

Kinek ajánljuk?
Pároknak, akik
- nem tudják, hogy szeretnének-e babát,
- szeretnének babát,

- már egy ideje kísérleteznek, de a fogantatás várat magára,
- termékenységi kezelésben vesznek részt,

- már sok mindent kipróbáltak, de a gyermekáldás nehezen érkezik


Miért csak párok jelentkezhetnek?
Egyrészről pont ez az újszerűsége és egyedülállósága a csoportnak. Másrészről a baba megfoganásához is két fél szükséges és pont ezért, ahogy a babát is ketten szeretnék, a hozzá vezető úton is elengedhetetlen, hogy egymásra támaszkodva/egymást vállvetve támogassa a két fél. (Ha a baba megszületik akkor ők hárman lesznek egy egygyermekes család, nem pedig csupán az egyik fél és a baba lesz az.)

Mit kapnak az alkalmak során?
- A foglalkozásokon átbeszélésre kerülnek azok a pontok, amelyek erőteljesen befolyásolhatják/befolyásolják a fogantatást származási-, család-, egyén- és párkapcsolati szinten.
- A reális önértékelés illetve a megkérdőjelezett nőiesség, férfiasság helyreállítása.
- A mindennapi stressz csökkentése.
- A csoportalkalmak hatásaként:
    x Sokkal jobban megértik saját és Párjuk testének és lelkének működését.

    x Párkapcsolatuk erősebbé válik, szorosabb lesz a szövetségük.

A foglalkozások tematikáját az Önök igényei is alakítják.

Miért tartjuk fontosnak a csoportformát?
A csoportok támogató hatása az egyik legerősebb gyógyító erő. A csoportban kialakuló bizalom, együttérzés, megértés légkörében nyíltan lehet beszélni az érzelmekről, az új élethelyzet nehézségeiről, és mintákat lehet kapni arra nézve, hogyan lehet megküzdeni a problémával.

Mennyibe kerül?
A foglalkozássorozat 6 alkalomból áll, alkalmanként 3 óra időtartamban.
A foglalkozások óradíja 2.250 Ft/fő, azaz 4.500 Ft/pár.

A teljes programsorozat díja 40.500 Ft/fő, azaz 81.000 Ft/pár.

Early bird kedvezménnyel 2021.12.20-ig:
A foglalkozások óradíja 2.100 Ft/fő, azaz 4.200 Ft/pár.

A teljes programsorozat díja 37.800 Ft/fő, azaz 75.600 Ft/pár.

Ösztöndíj:
Amennyiben a tréning díját valamilyen oknál fogva nem tudja kifizetni, kérhet ösztöndíjat és pozitív elbírálás esetén a tréning 50 %-át elengedjük. Ehhez nem kell mást tennie, mint megírnia, miért szeretne ösztöndíjas lenni.
Figyelem! Minden csoportban 1 pár vagy 2 fő kaphat ösztöndíjat. Amennyiben minden pár ad be kérelmet, úgy fenntartjuk a jogot a kérelmek alapján elbírálni, hogy ki az a két fő, aki ösztöndíjban részesülhet.

Kedvezmények:
- Szervezzen be még egy párt, s az Ön részvételi díjából 5% kedvezményt adunk.
- Amennyiben két párt szervez be 10% kedvezményt adunk a részvételi díjból.
- 3 pár beszervezésétől az Ön részvételi díjából 30%-ot engedünk el.
(A kedvezmény akkor érvényesíthető, ha a beszervezett párok a csoport díját befizették.)

A csoportra jelentkezni lehet az alábbi linken elérhető űrlap segítségével 2021. december 31-ig.

Kezdés: 2022. január 13. 17:00 - online tér

A program a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány támogatásával valósul meg.

 

Kik a csoportvezetők?
Séllei Györgyi,

Mediátor, szexológus, párkapcsolati tanácsadó, tréner

Majd 15 éve dolgozom mediátorként és párkapcsolati tanácsadóként. A hozzám forduló párok leginkább gondjaikat, bajaikat hozták a konzultációra, de az esetek feldolgozása, megoldása során rengetegszer hallottam a következő mondatot: „Bárcsak hamarabb hallottunk volna ezekről a dolgokról! Bárcsak valaki mondta volna ezt előre!” Annyiszor hallottam ezeket a mondatokat, hogy elhatároztam, megfogadom a párok javaslatát, és elkezdtem előadásokat, majd egyre bővülő tudásanyaggal, tapasztalattal felvértezve szülésfelkészítőket tartani – „megelőző kezelésként”. A párkapcsolati klíma, a szexualitás, az anyagiak, a családi háttér, mind-mind olyan látható vagy láthatatlan terület, amelyek nagy erővel befolyásolhatják a megtermékenyítő képességünket. Sok-sok pár keserű tapasztalatait fordítottuk át megfontolandó (sőt, kipróbálandó) ötletekbe, gyakorlatokba, hogy a párkapcsolat örömtelibb, élettelibb, rugalmasabb és erősebb legyen, ahol felnőtt és gyerek egyaránt jól érzi magát!


 

 Keresztesi-Dávid Renáta,
 családterápiás szakember, mediátor, gyásztanácsadó, a Gólyára várva csoport megálmodója

Egy sorstársi beszélgetéssel kezdődött minden, még 2017-ben. Ez után a beszélgetés után azt éreztem végre megértenek, s megértem a másik felet. Ez után alakult a Gólyára várva, mely csoportfoglalkozásból és előadásból állt, majd később klubfoglalkozással és igény esetén előadásokból állt. Közben pedig folyamatosan kutattam, hogy milyen lelki folyamatok állhatnak a nehezített gyermekáldás mögött.

Feltűnő jelenség, hogy ezen problémakör kapcsán főként a nőket szólítják meg: arányaiban több vizsgálaton esnek át, különböző segítő csoportokon vehetnek részt, miközben ez a pár problémája, nem pedig csak az egyéné. Szakdolgozatomat a családterápiás mesterképzésen is ez ihlette, melyen dolgozva, öt év várakozás után spontán megfogant kislányunk. 

Tapasztalati és szakmai tudást összevegyítve dolgoztuk ki kifejezetten a pároknak szóló csoportunkat, mely reményeim szerint sok-sok párnak lesz támasza a következő időszakban.