Angliából két évtizede indult el az a kezdeményezés, amely minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. A SZÉNA Egyesület egyike azon székesfehérvári szervezeteknek, melyek ebben az időszakban egy-egy kezdeményezéssel felhívják a figyelmet a családi értékek és a házasság fontosságára.

2019-ben pályázatot hirdettünk, melynek keretében arra ösztönöztük a párokat, hogy randevúzzanak, melyről egy fotót és egy rövid beszámolót kértünk. A jelentkezők között értékes nyereményeket sorsoltunk ki.

2020-ban a 8-20 éves fiatalokat invitáltuk játékra. A feladatuk csak annyi volt, hogy keressenek egy megfelelő alkalmat a közös beszélgetésre és ismerjék meg szüleik megismerkedésének történetét! A beszélgetést dokumentálni kellett, melyre két lehetőséget is kínáltunk: készülhetet fotó a közös beszélgetésről, vagy ha a pályázó fiatal szeretet rajzolni, lerajzolhatta a szülei megismerkedésének kulcsmomentumát. A rajz vagy a fotó mellé pedig néhány mondatos beszámolót vártunk a pályázótól arról, hogy mi gyakorolta rá a legnagyobb hatást megismerkedésük történetéből.

2021-ben egy ingyenes online tréningsorozatot indítottunk a Házasság Hetéhez kapcsolódóan.

 

Támogatóink:


Atkuális

Játssz a SZÉNA Egyesülettel! - Házasság hete 2022
A Házasság hete alkalmából játékot hirdetünk házaspárok számára. Résztvevővé válhatsz, ha a házasság hetét megelőzően randevúra hívod párodat, házastársadat! A feladat teljesítéséről küldj egy fotót, 2-3 mondatos élménybeszámolót a szenaegyesulet@gmail.com címre, valamint írd meg azt is, hogy hány éve alkottok egy párt, illetve mióta vagytok házasok.

A játék célja felhívni a figyelmet a kettesben töltött, minőségi idő és az egymásra figyelés fontosságára. A játék célja emellett az, hogy a párok megismételjék hajdani találkozásaikat, ezzel is erősítve kapcsolatukat.

Szeretnénk elismerni a játékosok kapcsolaterősítő erőfeszítéseit, így a játékban részt vevők között a SZÉNA Egyesület az alábbi nyereményeket sorsolja ki:
- A Tanácsadó Infó Bt. felajánlásából REVITALIZÁLÓ NAP 2 fő részére privát szauna használattal és 60 perces svéd- vagy nyirokmasszázzsal
- Páros főzőtanfolyam az AL-BA Cook főzőiskola felajánlásából. Ezen a különleges alkalmon egymás segítésével készítenek a párok egy 2 fogásos menüt a séf instrukciói alapján
- 3000 Ft értékű cukrászdai ajándékkupon
 
A résztvevő hozzájárul, hogy a beküldött képet és leírást a SZÉNA Egyesület közzétegye közösségi oldalán.
 
A játékban a 2022.02.12. (szombat) 24 óráig beérkező jelentkezések vesznek részt.