angol  

<<<< vissza

Több, mint egy receptkönyv...
A megjelenés dátuma: 2011.01.24
2011-01-13

Széna Egyesület sikeresen pályázott A Szegénység és Társadalmi Kirekesztés elleni Küzdelem Európai Év Civil programjainak támogatására. „A szegénység nem néma” című projekt keretében kiadásra került egy receptkönyv, amely családokat segíthet abban, hogy ne kelljen választaniuk a spórolás, a mindennapi meleg étel és az egészséges életmód között. Az elkészült receptkönyvben laktató, finom, gyorsan, könnyen, és talán ami még fontosabb, olcsón elkészíthető ételek receptjei kerülnek bemutatásra.
A kiadványhoz egy pályázat is kapcsolódott, melynek keretében bárki küldhetett be receptet, melyek közül szakértő segítségével került kiválasztásra a 10 legjobb étel. A végső döntőre 2010. december 12-én került sor a Szegények Karácsonya elnevezésű programon, ahol gyerekekből és felnőttekből álló zsűri kóstolta és értékelte az elkészült ételeket. Az első helyen Szakállné Gadányi Beáta hamis túrógombóca, a másodikon Háriné Szanyó Márta rakott zöldséges pulykamelle, a harmadik helyen pedig Antal Valéria kurkumás rizzsel tálalt zöldségraguja végzett.
A kiadvány közel 500 család számára került átadásra, 2010. 12. 12-én az ARÉV Sportcsarnokban a receptpályázat döntőjén, melynek fővédnöke: Dr. Cser-Palkovics András, polgármester úr volt.
A kiadványból 1000 db került kiadásra, melyeket rászoruló családok számára juttattunk el partnerszervezeteink segítségével.