angol  

 


A mese ereje

Időpont: Délutáni workshop sáv (2018.11.23. 15.30-tól)

A mese ereje című workshop egy rendhagyó kísérlet arra, hogy a szülők is megtapasztalhassák, milyen csoporttal közösen mesét alkotni. Szeretnénk rámutatni, hogy a mese gyógyíthat, hogy a mesék által kijátszható a szorongás, a félelem, kiélhető az agresszió és nem utolsó sorban remek önismereti út járható be egy pszichodráma csoporttal. A gyerekek által írt mesék eljátszása felszabadíthat, felszínre hozhat olyan félelmeket és megmutathat olyan elakadásokat, amelyeket egy egyszerű beszélgetéssel nem biztos, hogy előhozhatnánk. Szeretnénk, ha a workshopon résztvevők megtapasztalhatnák azt is, hogy a fantáziánk végtelen, és különösen a gyerekek fantáziája végtelen és csodálatos, ezért táplálni kell, hogy szárnyalhasson.  


Előadók:

Rosta Helga
pedagógus, kulturális antropológus, gyerekpszcihodramatista
Szervezet: Sosem volt mesék pszichodráma csoport


Rosta Helga pedagógus, kulturális antropológus és gyerekpszichodramatista. 2006 óta vezet kreatív foglakozásokat a székesfehérvári múzeumokban és kulturális terekben. A mese és a mesélés mindig fontos szerepet kapott a foglalkozásai kidolgozásában. Szabadidőjében sokat olvas, meséket is, és figyelemmel kíséri a kortárs gyerekirodalom folyton változó kínálatát is. Kedves elfoglaltsága meséket írni Székesfehérvárról, a város szobrainak, épületeinek titkos életéről, és ehhez kapcsolódó foglalkozásokat is tart. Hiszi, hogy a gyerekek a mesékkel, a mesék által könnyebben kommunikálják érzelmeiket, elakadásaikat. A gyermekpszichodráma módszere még közelebb hozta számára a meséket; nagyon szeret gyerekekkel, és a gyerekek által kitalált mesékkel játszani.Zsadon Anna
gyermekpszichológus, gyerekpszichodramatista
Szervezet: Sosem volt mesék pszichodráma csoport

Zsadon Anna gyermekpszichológus, aki 2006 óta dolgozik a székesfehérvári Szent György Kórházban. A játéknak és a mesélésnek mindig is nagy szerepe volt a munkájában, ami érthető, hiszen gyerekekkel foglalkozik, de mégis a mese- vagy drámajáték volt az, ahol leginkább megérezte a játék, a kijátszás és az eljátszás fontosságát az érzelmek kifejezésében. Számára is minden mesés játék a kellemes fáradtság mellett egyben felüdülés is, és ad valami pluszt a dolgok megértéséhez, átéléséhez. 
 

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ>>>


Vissza a Kincsestár Konferencia főoldalára >>>>