angol  

 


Segítség! Szerelmesek?!
Neveltjeink a felnőtté vállás útján - kérdések és kételyek

Időpont: 2. workshop sáv (2018.11.23. 11.30-tól)

„Mi a szerelem? Honnan tudom hogy szerelmes vagyok? Honnan tudom, hogy ó az igazi?” kérdésekkel gyakran találkozhatunk kiskamasz, kamasz gyermekekkel foglakozó szakemberként.

A műhelymunka célja, hogy segítséget nyújtson a tanároknak, szakembereknek abban, hogy a kiskamaszokat, kamaszokat foglalkoztató témákról (felvilágosítás, társas kapcsolatok, családi élet) hogyan kezdeményezzenek beszélgetést, továbbá hogyan találjanak élményszerű módot arra, hogy együtt tudjanak gondolkodni gyerekeikkel, tanítványaikkal.

Egy kis ízelítő arra, hogy hogyan fejleszthető gyermekeink érzelmi intelligenciája játékkal, humorral, hogyan segítsük őket abban, hogy felismerjék, s megkülönböztessék érzéseiket, hogyan fejleszthetők az empátiás, kapcsolatteremtési képességeik, személyes élményeken, alkotó tevékenységen keresztül az élet, a kapcsolati kultúra, a családi élet szolgálatában.
Előadók:

Faragó Klára
CSÉN tanácsadó
Szervezet: SZÉK Egyesület

Szociálpedagógusi diplomával rendelkezik. Mindig is a feladatának tekintette az emberekkel való együttműködés kialakítását, a kapcsolat építést és a kommunikációt.

Különböző oktatási intézményekben (általános iskola, középiskola, gimnázium) CSÉN (Családi Életre Nevelés) tanácsadóként, sok olyan tapasztalatot szerezett, melyben a diákokkal, a gyermekeket, fiatalokat érintő kérdéseket dolgozott fel.

Előadóként, éveken keresztül részt vett, pedagógusok számára felkínált képzéseken, ahol a nemformális tanulási módszerek bemutatásában vállalt szerepet.

Egyik jelmondata:” Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.”- Albert Einstein

 


Mészáros Krisztina
CSÉN tanácsadó, Személyiség és Kommunikációfejlesztő Tréner
Szervezet: SZÉK Egyesület

Több pedagógiai és humán diplomával rendelkezik. Az emberek segítése, az oktatás, nevelés, a tanácsadás élete meghatározó részévé vált. Számottevő tapasztalattal rendelkezik különböző pedagógiai módszerekben, szinte minden korosztállyal vannak tapasztalatai - kisiskolás kortól egészen a  felnőtt képzésig. 

A hatékony pedagógiai  módszerek közül az élménypedagógia különböző formái, a tréningcsoport-technika áll legközelebb hozzá, a fiatalok, felnőttek fejlesztésében is ezeket alkalmazza sikeresen.

Családi Életre Nevelő Tanácsadóként pedagógus továbbképzéseket, módszertani bemutatókat is tart, ahol fő szempont számára a tanárok szemléletformálása, s ezzel együtt a családi életre nevelés, iskolai megvalósulásának elősegítése.

 

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ>>>


Vissza a Kincsestár Konferencia főoldalára >>>>