angol  

 
AHA! - Szülőknek gyermekeikről

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával új programmal jelentkezünk 2019. tavaszán. Az „AHA! - Szülőknek gyermekeikről” programsorozat keretében olyan két alkalmas műhelymunkákkal kínáljuk meg a szülőket, melyek témái a mindennapi életben is fontosak.

 

Az első 2 alkalomból álló foglalkozás témája az irányított szétszórtság lesz, ahol sok gyakorlatot és módszert ismerhetnek meg a résztvevők a szétszórtság megállítására, kontrollálására, valamint segítséget kapnak a figyelmet segítő viselkedésminták kialakításához. A foglalkozások 2019.03.13-án és 20-án kerülnek megszervezésre Bakos István és Németh Ádám vezetésével.

A programsorozat második témája a tudatos kommunikáció lesz, ahol a résztvevők a mindennapi élet kommunikációs csapdáira kaphatnak megoldási utakat. A részvevők képessé vállnak alkalmazni az asszertív én-üzenetet, és felismernek folyamatokat, amelyek kommunikációs helyzetekben felbukkannak. A program 2019.04.03-án és 12-én kerül megszervezésre, ahol a téma szakértői Ignácz Margit és Baráth Szabolcs lesznek.

A harmadik téma a sokakat kényesen érintő szexuális felvilágosítás lesz. És mit várhatnak azok, akik részt vesznek az április 24-i és május 2-i alkalmakon? Kevesebb szégyen, könnyedebb hozzáállás a szexualitás témájához, új szavak, kifejezések tárházát sajátíthatják el, eszközökkel, módszerekkel gazdagodva és felbátorodva belekezdhetnek a szexuális nevelésbe. A foglalkozásokat Séllei Györgyi és Szili Teodóra vezeti.

A programsorozat gyakorlatorientált, az elsajátítható ismeretek és készségek a gyermekek nevelésében jól használhatóak. A foglalkozásokat a SZÉNA Egyesület szakmai műhelyének szakértői tartják. A műhelymunkák minden alkalommal 17.30-19.30-ig tartanak.

A foglalkozások helyszíne: Szent Gellért Kézműves Söröző (Székesfehérvár, Mátyás király krt 1.).

A két alkalmas műhelymunkák díja 5.000 Ft/2 alkalom. Regisztrálni a szenaegyesulet@gmail.com címen lehet.